Fundatia Zi Deschisa
Si tu faci parte din grupul tinta!
   
       
       
       

 

Vrem Initiative Acum. Tineri Actionati! (VIATA)

 

Proiect finantat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret

Beneficiar: Fundatia Zi Deschisa

Partener : SC Sorste SA

Valoarea totata a proiectului 24398 lei

Durata 15 iunie-1 septembrie 2011

Vrem Initiative Acum. Tineri Actionati! (VIATA) este o tabara de creativitate destinata voluntarilor cu initiative din judetul Vrancea, destinata tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 35 de ani, cu experienta minima in voluntariat in diverse proiecte comunitare.

           

            Scopul acestei tabere este dezvoltarea capacitatii voluntarilor in a aborda creativ initiative de proiecte si activitati diversificate de si pentru voluntariat in comunitatea locala care sa aiba impact si fidelitate asupra tinerilor din judetul Vrancea.

            Acest scop este in concordanta cu “Tineretul in miscare” – o initiativa de eliberare a potentialului tinerilor de a realiza o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii in Uniunea Europeana.

 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Instruirea a 20 tineri din judetul Vrancea privind modalitati creative de implementare a initiativelor proiectelor de voluntariat timp de 5zile de catre echipa de organizatori si echipa de traineri.

2. Crearea si generarea pe parcursul taberei a minimum cinci initiative de proiecte creative diversificate destinate comunitatii locale.

3. Cresterea cu 30% a gradului de constientizare asupra oportunitatilor oferite de voluntariat si a posibilitatii implementarii unor initiative(proiecte) de tineret bazate pe voluntariat in randul a 300 de tineri din judetul Vrancea(pe langa cei 20 de participanti la tabara) si a 50 actori sociali din judetul Vrancea (firme, institutii, banci, etc)

 

Criterii de selectie a participantilor

 

1. Sa aiba initiative sau idei pe care sa le completeze in formularul de inscriere;

2. Sa fie motivati sa realizeze o actiune sau o activitate concreta pentru comunitate;

3. Sa aiba experienta minima in realizarea sau implementarea unui proiect;

4. Sa aiba varsta cuprinsa intre 14 si 35 de ani;

Vor fi favorizati candidatii care provin din mediul rural sau au o situatie materiala precara.

 • Vezi formularul de inscriere aici
 •  

  Tabara care va avea loc in Soveja ca cuprinde 5 nopti de cazare cu pensiune completa. Programul va include o sesiune initiala de bun venit  si cunoasterea participantilor, sesiuni de instruire program comun, sesiuni de input informational pe tema propusa pentru clarificarea unor termini, jocuri de tabara (seara), un tur al Sovejei(impreuna cu voluntari), evaluari zilnice si evaluare finala.

  Perioada de desfasurare a taberei este 25-30 iulie 2011
  Fundatia ZI DESCHISA

  FOCŞANI JUDEŢUL VRANCEA

  Sediul Calea Moldovei 59

  CIF: 26377285

  E-mail: zideschisa@yahoo.com

  copyright © Fundatia "Zi deschisa"