Fundatia Zi Deschisa
Si tu faci parte din grupul tinta!
   
       
       
       

TABARA: Perspectiva Tinerilor de Azi (P.T.A.)


Proiect finantat de Ministerul Tineretului si Sportului
Beneficiar: Asociatia Noi Perspective
Partener: Fundatia Zi Deschisa
Valoarea totala a proiectului: 25,593.79 Ron
Durata proiectului: 01.08.2013 - 30.09.2013
"TABARA: Perspectiva Tinerilor de Azi (P.T.A.)", este o tabara de creativitate destinata voluntarilor cu initiative din judetul Vrancea, si din Bucuresti, destinata tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14-35 ani, cu experienta minima in voluntariat in diverse proiecte comunitare.

"TABARA: Perspectiva Tinerilor de Azi (P.T.A.)" are ca scop dezvoltarea capacitatii voluntarilor in a aborda creativ initiative de proiecte si activitati diversificate de si pentru voluntariat in comunitatea locala care sa aiba impact si finalitate asupra tinerilor din judetul Vrancea si Bucuresti. Acest scop este in concordanta cu "Tineretul in miscare" - O initiativa de eliberare a potentialului tinerilor de a realiza o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii in Uniunea Europeana.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta dezvoltarea capacitatii voluntarilor de a aborda creativ initiative de proiecte si activitati diversificate de si pentru voluntariat.
Initiativele de proiecte sunt destinate dezvoltarii de proiecte creative in comunitatea locala care sa aiba impact si finalitate asupra tinerilor din judetul Vrancea.
Ca obiective specifice ale proiectului prezentam:
1. Instruirea a 20 de tineri din judetul Vrancea si din Bucuresti privind modalitati creative de implementare a initiativelor proiectelor de voluntariat in timp de 5 zile de catre echipa de formata din 5 persoane, dintre care 3 organizatori si 2 traineri.
2. Crearea si generarea a peste 6 initiative de proiecte creative diversificate destinate comunitatii locale.
3. Cresterea gradului de constientizare cu 25% a oportunitatilor oferite de voluntariat pentru cei 20 de participanti din tabara si pentru 45 de actori sociali din Bucuresti si Judetul Vrancea (Firme, institutii, banci, etc.), dar si pentru cei 280 de tineri din judetul Vrancea si din Bucuresti.
< 4. Cresterea gradului de constientizare cu 25% a posibilitatii de a implementa initiative (proiecte) de tineret bazate pe voluntariat in randul a 280 de tineri din judetul Vrancea si din Bucuresti (pe langa cei 20 de participanti la tabara) si a 45 de actori sociali din judetul Vrancea si Bucuresti (firme, institutii, banci, etc)
Principalele criterii de care se va tine cont in formularul de inscriere, pe baza caruia se va face selectia participantilor in tabara sunt:
1)sa aiba initiative/idei de proiecte de tineret care sa desfasoare activitati de voluntariat
2)sa fie motivati sa realizeze o actiune/activitate concreta pentru comunitate.
3)sa aiba experienta minima in realizarea/implementarea unui proiect
4)sa aiba varsta cuprinsa intre 14-35 de ani
5)daca provine din mediul rural sau are o situatie materiala precara, constituie un plus. Se vor prezenta documente care sa sustina situatia prezentata.


 • Vezi formularul de inscriere aici


 • Proiectul se implementeaza in localitatea LEPSA, Judetul: VRANCEA.
  Localitatea Lepsa va reprezenta Locul de desfasurare al taberei, care va cuprinde 5 nopti de cazare cu pensiune completa, in perioada 05.09.2013-09.09.2013.

  Partenerul in proiectului de tineret TABARA: Perspectiva Tinerilor de Azi (P.T.A.), este Fundatia Zi Deschisa, cu adresa: Bdul Bucuresti Nr.12, Focsani, Vrancea, 620133, website: www.zi-deschisa.ro.

  Asociatia Noi Perspective si Fundatia Zi Deschisa au contribuit impreuna la realizarea ideii acestui proiect.
  Date de contact: Asociatia Noi Perspective, Tel: 021.224.48.29, Fax: 021.224.48.29.

  Fundatia ZI DESCHISA

  FOCŞANI JUDEŢUL VRANCEA

  Sediul Calea Moldovei 59

  CIF: 26377285

  E-mail: zideschisa@yahoo.com

  copyright Fundatia "Zi deschisa"